Στο σφυρί φαίνεται ότι βγαίνει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, το Λιβάδι που είναι η μοναδική προσβάσιμη παραλία της Ηρακλειάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η παραλία βρίσκεται στη σχετική λίστα των «προς πώληση» και ήδη οι κάτοικοι έχουν παρατηρήσει κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να μετράνε την περιοχή.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα οι κάτοικοι τονίζουν  ότι «ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση».

 

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει επίσης στο σφυρί 4 περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο, που βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, έναν ακόμη υγρότοπο στη Νάξο ο οποίος θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής και επίσης 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

 

Στην ίδια λίστα είναι ακόμη ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Άγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Ανδρου.

 

Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ τονίζεται ότι δεν είναι όλες oι παραλίες αυτές προς πώληση και ότι η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο γίνεται για λόγους διαφάνειας, ώστε να γνωστοποιηθεί απλώς δημόσια η περιουσία του Ταμείου.