Προς πώληση η παραλία της Ηρακλειάς

Προς πώληση η παραλία της Ηρακλειάς Facebook Twitter
12

Στο σφυρί φαίνεται ότι βγαίνει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, το Λιβάδι που είναι η μοναδική προσβάσιμη παραλία της Ηρακλειάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η παραλία βρίσκεται στη σχετική λίστα των «προς πώληση» και ήδη οι κάτοικοι έχουν παρατηρήσει κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να μετράνε την περιοχή.

Μιλώντας στην εφημερίδα οι κάτοικοι τονίζουν  ότι «ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση».

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει επίσης στο σφυρί 4 περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο, που βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, έναν ακόμη υγρότοπο στη Νάξο ο οποίος θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής και επίσης 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

Στην ίδια λίστα είναι ακόμη ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Άγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Ανδρου.

Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ τονίζεται ότι δεν είναι όλες oι παραλίες αυτές προς πώληση και ότι η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο γίνεται για λόγους διαφάνειας, ώστε να γνωστοποιηθεί απλώς δημόσια η περιουσία του Ταμείου.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εκεινο που δεν επισημαινεται ειναι το οτι οποιος παρει(αγορασει η ενοικιασει για 99 χρονια,κατι που ισως γινει γιατι συνφερει τον ιδιωτη αφανταστα)την παραλια στο Λιβαδι,ουσιαστικα "παιρνει"ολο το νησι,αφου δεν υπαρχει αλλη αμμουδια σε αυτο.Κυριολεκτικα "μπιρ παρα".Στην συνεχεια μπορει ειτε να φτιαξει εναν "προτυπο αυτονομο οικισμο",οπου ολα θα ειναι εισαγομενα(υπαρχουν ηδη αρκετοι τετοιοι)η,εστω,ενα ξενοδοχειο το οποιο θα δουλευει με συστημα all inclusive",με "εισαγομενο"ακομη και το προσωπικο (μαθητευομενους),και θα δουλεψει μια χαρα.Τα ωφελη για την χωρα θα ειναι,στην καλυτερη περιπτωση,αστεια.
Κάθε άλλο. Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο επιτρέπονται αλλά και επιβάλλονται από τα μνημόνια, τα οποία έχουμε αποδεχτεί και υπογράψει ως δημοκρατική χώρα. Οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις τόσων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τις εξέλεγε η βούληση του λαού, όχι μόνο προετοίμασαν το έδαφος γι' αυτά που ζούμε τώρα αλλά και τα εξασφάλισαν υπογράφοντας τα μνημόνια. Όλα ήταν γνωστά και δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα κάποιοι Έλληνες διαμαρτύρονται. Αυτή δεν είναι η ανάπτυξη που θέλαμε; Αυτή δεν είναι η αλλαγή της Ελλάδας, ο εκσυγχρονισμός της; Η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
Όχι δεν ήταν γνωστά, βλέπεις κάποιοι προτίμησαν να ενημερωθούν από τα μεγάλα κανάλια για το τί προβλέπει το μνημόνιο παρά από πιο έγκυρες πηγές. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι κάποιοι πολιτικοί ομολόγησαν ότι το μνημόνιο ούτε που το διάβασαν. Εδώ κάθε έσοδο από εθνικό πλούτο θεωρείται εχέγγυο για τους δανειστές, που είστε ακόμα, αυτό είναι μόνο η αρχή.
Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σου και την ίδια στιγμή από την πυλωτή, από το γκαράζ να σου κλέβουν το αυτοκίνητο επειδή πάνω στον πανικό δεν έχεις την δυνατότητα να το αντιληφτείς... Το λέει και η παροιμία: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Ολα σχετικα ειναι στην χωρα μας. Εδω εχουν καταδικαστει ανθρωποι με φωτογραφικη νομοθεσια με αναδρομικη ισχυ και δεν τρεχει και τιποτα. Μονο οι νομοι για την ευθυνη υπουργων και τραπεζιτων δεν αλλαζουν. Οταν χρειαστει θα βγουν μπροστα τα καναλια και θα σε πεισουν οτι ολα ειναι ωραια και καλα.
οι απαντησεις στα ερωτηματα σου ειναι αντιστοιχα 1) οχι και 2) ουτε.εθιμικη ειναι η δωρεαν προσβαση, κατι σαν το δωρεαν παρκινγκ στις ακρες των δρομων.
Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας υπάρχει και υπάρχει και σχετική διεθνής σύμβαση του ΟΗΕ. Δες μια πρόχειρη παραπομπή εδω: http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=4193&lang=1&catpid=1 Ουσιαστικά το ερώτημά μου είναι ποιο παραθυράκι βρήκαν για να δηκαιολογήσουν την εκποίηση. Αν και ένας σχολιαστής ήδη απάντησε ότι κάτι πρέπει να υπογράψαμε στο μνημόνιο.
Οι 13 που διαφωνείτε, πώς μπορείτε να διαφωνείτε με κάτι που ισχύει;Ο άνθρωπος ρώτησε αν κατοχυρώνεται τέτοιο πράγμα στο Σύνταγμα ή στο Διεθνές Δίκαιο, ε δεν κατοχυρώνεται, πήξτε.
Γιατί να γνωστοποιηθεί η δημόσια περιουσία του δημοσίου; Μας κοροϊδεύουν κανονικότατα οι "ιδιοκτήτες" της χώρας μας. Απλά διαφημίζουν την πραμάτεια τους στους αγοραστές τους. Προφανώς θεωρούν τη χώρα μας κτήμα τους και εμείς απλώς παρατηρούμε το ξεπούλημά της.