Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων- Θα αφήσουν εγκλωβισμένους πολίτες της Σερβίας να περάσουν, παρά την απαγόρευση

Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων- Θα αφήσουν εγκλωβισμένους πολίτες της Σερβίας να περάσουν, παρά την απαγόρευση Facebook Twitter
0

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα τις τελευταίες ώρες, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες από τη Σερβία που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Από σήμερα, Δευτέρα, στις 6 το πρωί, έχουν κλείσει τα σύνορα της Ελλάδας για τους υπηκόους της Σερβίας. Η απόφαση, που ελήφθη εξαιτίας της κατάστασης που διαμορφώνεται με τον κορωνοϊό στη γειτονική χώρα τις τελευταίες ημέρες, θα ισχύει έως και τις 15 Ιουλίου.

Όμως, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προλάβουν την απαγόρευση, με συνέπεια να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν έχουν αρθεί οι περιορισμοί, αλλά επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με του Σέρβους.

Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, καθώς άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί εκεί διαμαρτυρήθηκαν για την πολύωρη παραμονή τους στα σύνορα μέχρι την έναρξη της ισχύος του απαγορευτικού.

Η αναστολή της διέλευσης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου στη χώρα μας. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο αν υπάρχουν ουσιώδεις λόγοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, είχε καλέσει του πολίτες της χώρας του, που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να μην το πράξουν, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-Δύο αθλητές μιλούν στην Lifo 

Ελλάδα / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo 

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Στέλιος Μαλακόπουλος, και οι δύο τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων, δείχνουν τον τρόπο σε όλους μας
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ