Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για το «ΚΕΠ» των Εξαρχείων

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για το «ΚΕΠ» των Εξαρχείων Facebook Twitter
4

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία για την τοποθέτηση του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος η παραγγελία διαβιβάστηκε, στην Ασφάλεια Αττικής και στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια.

Με βάση την παραγγελία θα διερευνηθεί αν τελείται το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου και αν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις.

Αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι ουσιαστικά η Κρατική Ασφάλεια θα κληθεί να ερευνήσει το αυτονόητο, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του «ΚΕΠ». Κατόπιν, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προτείνουν την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία, κάτι που θα γίνει μόνο αν υπάρξει εισαγγελική παραγγελία μετά την περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας.

Πάντως, αστυνομικής πηγές δήλωναν χθες ότι το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας και δεν είναι η Κρατική Ασφάλεια αρμόδια για αυτό. Επομένως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί μέσω του Δήμου Αθηναίων και η ΕΛΑΣ να συνδράμει στο επιχειρησιακό σκέλος.

Για την τοποθέτηση του κοντέινερ στην πλατεία έχει κατατεθεί μήνυση από τον δήμο.

Πηγές της ΕΛΑΣ δηλώνουν ότι αν διαταχθεί από τον εισαγγελέα η απομάκρυνση του κοντέινερ, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ήδη έτοιμο.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ