Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας

Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας Facebook Twitter
2

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ζήτησε «μοιρασιά» της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας προκαλώντας μια ακόμα φορά όσο οι συζητήσεις για το ονοματολογικό είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Nezavisen.

Ο Ντιμιτρόφ απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν στην πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και ο Μέγας Αλέξανδρος και η γενικότερη ιστορία της Μακεδονίας.

Όπως είπε, η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά, και τα Σκόπια κάνουν «τα πάντα ώστε να επιτευχθεί αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM