ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Προειδοποίηση Σύψα: «Και άλλους Εχίνους αν χαλαρώσουμε» - «Ο ιός είναι ακόμη γύρω μας»

Προειδοποίηση Σύψα: «Και άλλους Εχίνους αν χαλαρώσουμε» - «Ο ιός είναι ακόμη γύρω μας» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI
0

Για την έξαρση των κρουσμάτων στον Εχίνο το τοπικό lockdown αλλά και τη «χαλάρωση» απέναντι στους κανόνες για τον κορωνοϊό μίλησε ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε πως δεν έχει ξεσπάσει ακόμη δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκρουσε ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. 

Τοπική αναζωπύρωση στον Εχίνο 

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Εχίνου, ο κ.Σύψας ανέφερε ότι είχαμε μια «τοπική αναζωπύρωση και γι΄αυτό ελήφθησαν τοπικά μέτρα. Υπήρξε συγχρωτισμός λόγω θρησκευτικών τελετών, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί αν παραβιάζουμε τους κανόνες, όπως ήδη έχει γίνει σε παραλίες, μπαράκια κτλ. Ο ιός είναι ακόμα γύρω μας, αντισώματα δεν έχουμε, οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε αντίστοιχους... Εχίνους».

Τυφλά κρούσματα που εμφανίζονται ξαφνικά


«Επτά ημέρες καραντίνας είναι αρκετές για τον κοροναϊό και θα βγει πολύ σύντομα σχετική ελληνική μελέτη. Σε δύο εβδομάδες θα δούμε τα αποτελέσματα. Είναι τυφλά τα κρούσματα κι εμφανίζονται ξαφνικά. Ήδη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία έχουμε πολλά κρούσματα. Δεν έχουμε ακόμα το λεγόμενο δεύτερο κύμα του καλοκαιριού, αλλά είναι καμπανάκι ότι αν υπάρξει εφησυχασμός, θα μας επισκεφτεί το δεύτερο κύμα και στην Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής.

Αναφορικά με τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται από τις όμορες αυτές χώρες ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι τουρίστες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου κάνουν τεστ, όχι δειγματοληπτικά, αλλά όλοι τους, μέχρι το τέλος του μήνα. Εισαγόμενα κρούσματα θα έχουμε, αλλά θα πρέπει όσο το δυνατόν να το περιορίσουμε» κατέληξε μιλώντας στο Open.

 

Με πληροφορίες από Open 

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ