Αισιόδοξα είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊου, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί ένα δεύτερο κύμα, λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

 

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στο CNN στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2020, για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο, ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

 

Ωστόσο διευκρίνισε πως ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μια νέα έξαρση του κορωνοϊού.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ακόμα πως και μετά το άνοιγμα του τουρισμού, δεν έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

 

Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα και προχωρά άμεσα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

 

Σε ό,τι αφορά στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα τόνισε πως όσοι έρχονται συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο ένα 48ωρο πριν και στη συνέχεια γίνονται στοχευμένα., τεστ.

 

Για την κατάσταση στην περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη υπογράμμισε πως είναι υπό έλεγχο, παρακολουθείται στενά από όλους τους αρμόδιους φορείς και ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

 

Διευκρίνισε δε, πως οι κάτοικοι της περιοχής συνεργάζονται και δείχνουν προθυμία να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

 

Με πληροφορίες του CNN Greece