Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Όσοι θέλουν να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη, να την αφήσουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Όσοι θέλουν να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη να την αφήσουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες Facebook Twitter
areiospagos.gr
0

Δήλωση σχετικά με αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα εξέδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου.

Η κ. Γεωργίου κάνει λόγο για απαξιωτικές αναφορές με σκοπό την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης αλλά και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών, μεταξύ άλλων.

Επισημαίνει ακόμα, ότι ο τρόπος για να προστατευτεί η δικαιοσύνη στη χώρα είναι να παραμείνει οριστικά έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Τονίζει δε, ότι η κρίση των δικαστών είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Αναφέρει συγκεκριμένα, πως «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη.

»Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ