Συνολικά 5.330 θα είναι ο αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό που υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνονται 4.015 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων-δικηγόρων και 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό.

 

Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ.

 

Με 4.015 μόνιμους αναμένεται να ενισχυθεί το Δημόσιο μέσα στο 2021. Ειδικότερα στον προγραμματισμό των προσλήψεων περιλαμβάνονται κυρίως ένστολοι από τις σχολές Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Λιμενικού, φορείς που αφορούν στον τομέα της Υγείας, καθώς και προσλήψεις στους ΟΤΑ από οριστικά αποτελέσματα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών.

 

Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αμυντική ενίσχυση της χώρας καθώς και η στελέχωση των μονάδων υγείας. Το 2021 θα είναι και αυτή χρονιά προσλήψεων για ένστολο προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς. Ήδη το ΑΣΕΠ ετοιμάζει νέο αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 1.209 μόνιμων νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Η προκήρυξη θα βγει πολύ σύντομα, ωστόσο οι επιτυχόντες αναμένεται να προσληφθούν στις αρχές του 2021.

 

«Σήμερα για πρώτη φορά κάνουμε πράξη τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας», δήλωσαν μετά την υπογραφή της απόφασης χτες οι δύο υπουργοί.

 

Στην υπογραφή παρόντες ήταν η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.