Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο λόγω κορωνοϊού: Μοντέλο τριών βαρδιών και backoffice

Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο λόγω κορωνοϊού: Μοντέλο τριών βαρδιών και backoffice Facebook Twitter
0

Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός, στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών που συναναστρέφονται με το Δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού. Παράλληλα, τόσο υπάλληλοι όσο και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ειδικότερα όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία. Ακόμη, εργαζόμενοι, οι γιατροί των οποίων επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ισχύει και στο Δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα, θα το παρακολουθήσουμε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5.000 από αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ