Γιώργος Τράγκας: Το πόρισμα 60 σελίδων που «δεσμεύει» την περιουσία του

Το πόρισμα εξήντα σελίδων που δέσμευσε την περιουσία του Γιώργου Τράγκα Facebook Twitter
0

Εξήντα σελίδες είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα, που ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr, συντάχθηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα στην οποία υπήρξε συνδρομή και ελεγκτικών υπηρεσιών του εξωτερικού.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά αναμένεται να κληθεί για να παρέχει πληροφορίες για την περιουσία του εκλιπόντα. 

Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, είχε εκατομμύρια καταθέσεων, ράβδους χρυσού και πολλά ακίνητα. Ειδικότερα, διατηρούσε σπίτια σε Αθήνα, Παρίσι, Κυανή Ακτή, Σεν Τροπέ, Μονακό, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας και Μαϊάμι.

Οι γιοι του, παράλληλα, δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή της κληρονομιάς καθώς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες για κατηγορίες όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα έχει σταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος δέσμευσε την κληρονομιά, και τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα, στο πόρισμα περιέχονται ενδεικτικά στοιχεία για πιθανή «εκβίαση» τουλάχιστον 40-50 επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι παρέδιδαν στον αποθανόντα δημοσιογράφο μεγάλα ποσά. 

Οι Αρχές αναμένουν, ακόμα, στοιχεία από τις ΗΠΑ που φέρεται να αφορούν σε εταιρείες, τους ισολογισμούς τους, αλλά και τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών που διατηρούσε το ζευγάρι.

Διεξοδικός έλεγχος έγινε και στον πόθεν έσχες του Γιώργου Τράγκα αλλά και στις φορολογικές δηλώσεις του ιδίου και της Μαρίας Καρρά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζήσαντες ζητούν δικαιοσύνη

Ελλάδα / Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζώντες ζητούν δικαιοσύνη

Oι μνήμες παραμένουν νωπές για τους συγγενείς των 104 νεκρών, τους δεκάδες ευγκαυματίες και πολυτραυματίες, καθώς και για τους κατοίκους που είδαν κόπους μιας ζωής να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM