Συγκέντρωση αναρχικών συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων σε φυλακές.

 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι και ακολούθησε πορεία προς τα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα,. Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ νωρίτερα έκλεισε και το μετρό στο Πανεπιστήμιο.

 

Σε ανακοίνωση΄τους οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν: «Η πανδημία του COVID-19 έφερε ξανά στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων σε φυλακές και camps, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες. Χωρίς πρόσβαση σε φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, με ελάχιστα μέσα προστασίας από την πανδημία, αλλά και με συνεχή εμπαιγμό από τους κρατικούς φορείς, η μόνη διέξοδος που απέμεινε στον κόσμο αυτόν ήταν η αντίσταση και η εξέγερση.

 

Η αλληλεγγύη στους έγκλειστους και τις έγκλειστες ήταν και είναι πάντα μία πολύ σημαντική πτυχή των κοινωνικών αγώνων. Είτε με κορωνοϊό, είτε χωρίς οι ζωές τους για το κράτος είναι δευτερευούσης σημασίας. Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι για εμάς δεν είναι».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr