Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Ιονίου τον Δεκαπενταύγουστο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Ιονίου τον Δεκαπενταύγουστο Facebook Twitter
1

Πολύ υψηλός κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Υψηλός (κατηγορία 3) κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για μεγάλο κομμάτι της χώρας, ανάμεσα του η Αττική, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ήπειρος και τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Ιονίου τον Δεκαπενταύγουστο Facebook Twitter

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ υψηλός κίνδυνος διαρρήξεων στο κέντρο της Αθήνας λόγω 15Αυγουστου. Παρακαλουνται οι πολίτες να κλειδώνουν τις εξώπορτες διότι μεταξύ 23:00-06:00 οι δυνάμεις επιφυλακής της αστυνομίας δεν θα επαρκούν σε περίπτωση πολλαπλών εγκληματικών επεισοδίων.Κάπως έτσι ακούγονται και τα δελτία επικινδυνότητας πυρκαγιάς. Σαν δελτία επιτυχίας εμπρηστικών ενεργειών.