Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς Facebook Twitter
0

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία χορηγεί η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Άσυλου.

Και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι και βρίσκονται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο, ο οποίος παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ομόφωνη απόφαση ενώ υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες φορές το δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών.

Ωστόσο, μετά από απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που ήταν υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ και εν αναμονή της καθαρογραφής της και της δημοσίευσης της, η διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς και εκτιμάται πως οι αποφάσεις θα είναι οι ίδιες.


Η χορήγηση ασύλου είναι προϋπόθεση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους Τούρκους αξιωματικούς.

Η χορήγηση ασύλου είναι για τον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους 7 συναδέλφους του

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM