Το Πολεμικό Ναυτικό εξοπλίζεται με μη επανδρωμένα ελικόπτερα A900

Το Πολεμικό Ναυτικό εξοπλίζεται με μη επανδρωμένα ελικόπτερα A900 Facebook Twitter
0

Προγράμματα εξοπλιστικής ενίσχυσης σε εναέρια μέσα έχει δρομολογήσει το Πολεμικό Ναυτικό, με τα αμερικανικά ελικόπτερα ΜΗ-60 Romeo να αποτελούν το νέο όπλο ενώ ενισχύεται επίσης με μη επανδρωμένα ελικόπτερα A900 και Unmanned οπλικό σύστημα.

Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ALTUS LSA για απόκτηση πέντε μη επανδρωμένων ελικοπτέρων A900, που θα χρησιμοποιηθούν στις αποστολές ναυτικής επιτήρησης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα πρώτα A900 θα έχουν καταστεί πλήρως επιχειρησιακά μέσα στους πρώτους μήνες του 2022, πιθανότατα τον Απρίλιο, και θα ενσωματωθούν στις φρεγάτες του στόλου. 

Το συνολικό κόστος φέρεται να ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και για τα πέντε A900, ενώ περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα νέα UAV μαζί με τα οργανικά ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού θα «σαρώνουν» σε μεγάλη ακτίνα τη θάλασσα γύρω από τις μονάδες, από τις οποίες θα επιχειρούν.

Με δυνατότητα προσνήωσης και απονήωσης από κινούμενη φρεγάτα θα μπορούν να πετούν συνεχώς για τέσσερις ώρες σε ακτίνα έως και 25 χλμ από το πλοίο, φτάνοντας σε υψόμετρο έως και 10.000 πόδια ενώ θα κινούνται με ταχύτητα ως 58 χλμ την ώρα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται όμως και τα υπερσύγχρονα αμερικανικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, καθώς αναμένεται να αποκτήσει συνολικά επτά MH-60R, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα πρώτα δύο να έχουν παραληφθεί ακόμη και εντός του 2022.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ