Ποιοι πλήρως εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται -Έρευνα

Ποιοι πλήρως εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται -Έρευνα Facebook Twitter
0

Μία έρευνα έρχεται να δώσει φως στο ερώτημα ποιοι εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται. 

Η έρευνα μελέτησε ιατρικά δεδομένα 21 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων. Συνολικά, παρουσιάστηκαν 1,89 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, εκ των οποίων οι 72.000 χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ 20.000 απεβίωσαν στις ΗΠΑ το τελευταίο έτος που είναι διαθέσιμα τα εμβόλια. 

Όπως διαπιστώθηκε ανάμεσα στους πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων, πιο πιθανό να νοσηλευτούν εξαιτίας του κορωνοϊού είναι ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Περίπου διπλάσιο κίνδυνο φαίνεται να διατρέχουν σε σύγκριση με άτομα χωρίς υποκείμενα, άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, νεφρική νόσο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Στους πλήρως εμβολιασμένος χωρίς υποκείμενες παθήσεις μόνο το 7,5% των περιπτώσεων χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ μεταξύ των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο για παράδειγμα 25% από αυτούς νοσηλεύτηκαν.

Ευπαθείς θεωρούνται και οι ηλικιωμένοι καθώς το γήρας αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Σχεδόν το 80% των θανάτων σε περιπτώσεις νόσησης μετά από πλήρη εμβολιασμό είναι σε άτομα 65 ετών και άνω. 

Τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν τη σημασία της αναμνηστικής δόσης αλλά και την υψηλή ευαισθησία που πρέπει να δείχνει η ιατρική κοινότητα και η πολιτεία σε ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συνόψισαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ)<

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ