ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις ασθενείς πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ περιμένοντας για ΜΕΘ- Διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους

ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις ασθενείς πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ περιμένοντας για ΜΕΘ- Διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους Facebook Twitter
0

Ασθενείς διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και πεθαίνουν, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας την τεράστια πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. .

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, από τους επτά διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ σε απλό θάλαμο κλινικής κορωνοϊού, οι τρεις κατέληξαν. Ήταν διασωληνωμένοι από την Πέμπτη, όπως είπε ο κ. Γιαννακός «Αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη. Πέθαναν διασωληνωμένοι σε απλή κλινική κορωνοϊού».

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην πνευμονολογική κλινική σε απλό θάλαμο και δύο στις χειρουργικές αίθουσες. Είναι σε λίστα αναμονής για να βρουν ΜΕΘ και δεν βρίσκουν. Και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι έξι ασθενείς διασωληνωμένοι σε μία επικουρική Μονάδα Αυξημένες Φροντίδας, σε λίστα αναμονής για κανονικής ΜΕΘ. 

«Λειτουργούν λιγότερες ΜΕΘ Covid»

Ο κ. Γιαννακός επισήμανε πως λειτουργούν μόνο 75 κλίνες ΜΕΘ από τις 193 που λειτουργούσαν τον Μάρτη και τον Απρίλη στην κορύφωση. «Συμφωνώ με τον υπουργό που είπε να έχουμε ΜΕΘ για γενικά περιστατικά, όμως έχουμε άλλες 75 κλίνες για γενικά περιστατικά και αυτές είναι γεμάτες και εκεί έχουμε ασθενείς διασωληνωμένους σε θαλάμους. Ο αριθμός, αν τις αθροίσεις, υπολείπεται κατά πολύ σε σχέση με τις 250 που λειτουργούσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν οι αναστολές εργασίας.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ