Πιερρακάκης: Απλοποιείται η δήλωση γέννησης - Θα απαιτείται μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο

Πιερρακάκης: Απλοποιείται η δήλωση γέννησης - Θα απαιτείται μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο Facebook Twitter
2

Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η διαδικασία της απλοποιημένης διαδικασίας σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο.


Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».


Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τα έζησα πριν από ένα εξάμηνο.. μιλάμε για το απόλυτο χάος.. Άλλα χαρτιά για το μαιευτήριο, άλλα στο ΚΕΠ για το ΑΜΚΑ, τρέχα να παραλάβεις από τον δήμο στον οποιο ανήκει το μαιευτήριο, μετά άλλα χαρτιά να δηλώσεις το παιδί στο ασφαλιστικό σου ταμείο, μετά πήγαινε και στον ΕΦΚΑ όταν το βαφτίσεις να δηλώσεις το όνομα, μετά στον δήμο να ενημερωθεί η μερίδα, επισης, να καλεσεις ΕΣΥ το μαιευτήριο να δηλωσεις τον ΑΜΚΑ του νεογνού... Έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης από το πάνω κάτω στις υπηρεσίες και στον ποδαρόδρομο. Αυτά που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες, εμείς ακόμη τα θεωρούμε «πολυτέλειες»
Πιερρακάκης: Απλοποιείται η δήλωση γέννησης - Θα απαιτείται μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο Πηγή: www.lifo.grΗ επίθεση του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζεται.Το σπάσιμο της γραφειοκρατίας θα φέρει λιγότερες ανάγκες σε εργατοώρες για να μικρύνει τις δαπάνες του κράτους .Που θα δουλέψουν τα παιδιά μας;Η αριστερά να κσεσηκωθεί!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ