Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου

Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παράταση των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, έως τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί είχαν ισχύ έως τις 27 Απριλίου, αλλά ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι αυτά θα παραταθούν έως τις 4 Μαΐου, ενώ επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει αναλυτικά το πλάνο για το επόμενο διάστημα.

«Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης. Το πλαίσιο δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Τα μέτρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά 

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ισχύσουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα. 

«Με την παράταση των περιοριστικών μέτρων καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα ισχύσουν λίγο- πολύ τα μέτρα που είχαμε εφαρμόσει το Πάσχα, με επιτυχία- χάρη στην αυτοσυγκράτηση και τη συμμόρφωση όλων των Ελλήνων», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Σε ό,τι αφορά στην άρση των μέτρων, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή, θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας. «Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Την Τετάρτη, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι για την άρση των μέτρων θα υπάρξουν γεωγραφικά κριτήρια, ενώ θα παρακολουθείται η εικόνα σε όλη τη χώρα. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπενθύμισε ότι υπήρξαν εξάρσεις σε συγκεκριμένες περιοχές στην πρώτη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM