Πέτσας: Κοντά στο τέλος των SMS - Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Πέτσας: Κοντά στο τέλος των SMS - Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τη θέση ότι η χώρα μπορεί σιγά - σιγά να «ανοίξει» χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «είμαστε κοντά στο τέλος του SMS», ωστόσο επεσήμανε ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο για το όποιο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ενώ σημείωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

Ο υπουργός σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοιό και έχουν κάνει την μία μόνο δόση του εμβολίου.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca ανέφερε πως η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Σχετικά με την άγρια δολοφονία της 20χρονης μητέρας ο κ. Πέτσας αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της ανέφερε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς, ότι στην κοινωνία κυριαρχούν δύο συναισθήματα σε σχέση με αυτό, η θλίψη και η οργή και ότι η κυβέρνηση συζητά την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ