Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος, ιδρυτής της GA Ferries.

Ο εφοπλιστής πέθανε το Σάββατο, σε νοσοκομείο στη νότια Ελβετία όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Τα πλοία της εταιρίας του Γεράσιμου Αγούδημου στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχαν σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αφού τα σύνολο του στόλου δραστηριοποιείτο στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές).

Η GA Ferries σταμάτησε τη δραστηριότητα της στα τέλη του 2009 λόγω χρεών προς το ΝΑΤ, ενώ τα πλοία της εταιρείας στη συνέχεα κατασχέθηκαν και βγήκαν στον πλειστηριασμό.

Ο «καπετάν Μάκης» όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι στο λιμάνι του Πειραιά σπούδασε ναυτιλιακά σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών, ενώ παράλληλα απασχολούνταν στην εταιρεία.

Άρχισε την καριέρα του από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο για να φτάσει να γίνει καπετάνιος και αργότερα πλοιοκτήτης. Ο ίδιος κατέβαινε και επόπτευε τον απόπλου των πλοίων του.

Στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε το 1989 με το «Νταλιάνα» και το «Μιλένα», ενώ στη συνέχεια προστέθηκε στο στόλο του η «Δήμητρα», τα ονόματα των τριών θυγατέρων του.

Το 1991 προστέθηκε και η «Ροδάνθη», προς τιμήν της συζύγου του Ροδάνθης Αγούδημου.

Το 1993 αποκτήθηκε το «Ρομίλντα» που θα πάρει το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων της «Ροδάνθης», της «Μολένας» και της «Νταλιάνας». Kαι το 1994 θα συμπληρωθεί η αρμάδα με τη δρομολόγηση του «Μαρίνα» στη γραμμή Κάλυμνος-Κως-Ρόδος.

Λίγο αργότερα αποκτήθηκε το δεύτερο «Δήμητρα», πρώην «Ionian Fantasy», σε αντικατάσταση του πρώτου «Δήμητρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM