Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας Facebook Twitter
Σέργιος Τράμπας/Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 74 ετών ο  σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας.

«Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας» τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Σέργιου Τράμπα και ιδιαίτερα στη σύζυγό του, συνάδελφο Μαρία Βασσάρα, στα παιδιά του Δημήτρη, Βασιλική και Αλέξανδρο και τους φίλους του.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη (16/5) στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον δημοσιογράφο

«Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Στυλιανός (Σέργιος) Τράμπας.

Ο Σέργιος Τράμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα αρχικά με τη συνεργασία του στο περιοδικό "Λωτός", δίμηνο περιοδικό λογοτεχνίας και προβληματισμού, το οποίο και διηύθυναν στη συνέχεια μαζί με τον Γιώργο Στεφανάκη και τον Θοδωρή Καλούδη.

Τον κέρδισε όμως από πολύ νωρίς η δημοσιογραφία και έτσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1969 στην εφημερίδα "Εξπρές" ως οικονομικός ρεπόρτερ. Τα πρώτα αυτά χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα "Νέα Ελλάδα", την οποία διαδέχθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου συνέχισε. Ανέλαβε σύντομα, για την εφημερίδα "Εξπρές", το ρεπορτάζ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του, διακρίθηκε στην ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής ναυτιλίας, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα, από συζητήσεις και συνεντεύξεις με ναυτιλιακούς και οικονομικούς παράγοντες, ότι ο Πειραιάς, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, μπορεί να μετατραπεί σε "City" και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Την περίοδο εκείνη, άρχισε τη συνεργασία του με την εβδομαδιαία εφημερίδα "Ναυτιλιακή-Ναυτεργατική" και μετείχε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, εκθέσεις και εκδόσεις, που είχε η εφημερίδα αυτή, πάντα με επίκεντρο τον Πειραιά. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Ναυτιλιακή», που διαδέχθηκε την εφημερίδα και συνεργάστηκε με το διεθνές περιοδικό "Sea Trade" του Λονδίνου.

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, καθιέρωσε δύο ακόμη ναυτιλιακά περιοδικά, το "Output" και το "Outlook", αναδεικνύοντας με επιτυχία τα προβλήματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας.

Εργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης οικονομικού, με εκπομπές οικονομικού περιεχομένου, έχοντας την επιμέλεια του ενθέτου για τους Financial Times, καθώς και στο Κανάλι της Βουλής. Ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός στην πορεία του είναι η δημιουργία της εκπομπής "Αειναύτες- Οι Έλληνες και η Θάλασσα".

Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια του Σέργιου Τράμπα, ιδιαίτερα τη σύζυγό του, συνάδελφο Μαρία Βασσάρα, τα παιδιά του Δημήτρη, Βασιλική και Αλέξανδρο, τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους του.

Η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM