Πέθανε 17χρονος μαθητής από ιλαρά - 690 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα μέχρι στιγμής

Πέθανε 17χρονος μαθητής από ιλαρά - 690 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα μέχρι στιγμής Facebook Twitter
Νικολόπουλος Αντώνης / Eurokinissi
2

Την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν με βαριά μορφή ιλαράς, ένας 17χρονος μαθητής από την Ηλεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ρομά είχε προσβληθεί από βαριάς μορφής ιλαρά με αποτέλεσμα να εκδηλώσει εγκεφαλίτιδα και να χάσει τελικά τη ζωή του.


Το dete.gr αναφέρει μάλιστα ότι στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς που νοσούν από ιλαρά ανάμεσά τους και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, 11 παιδιά έχουν νοσηλευθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ και μια γιατρός του τοπικού νοσοκομείου προσβλήθηκε χωρίς όμως να υπάρχει ανησυχία για την υγεία της.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Οκτωβρίου απεβίωσε εξαιτίας επιπλοκών της ιλαράς ένα βρέφος 11 μηνών από την κοινότητα των Ρομα, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί με το MMR διότι ήταν κάτω από το ηλικιακό όριο των 15 μηνών, στο οποίο συνιστάται ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 690 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα.

Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ