Παυλάκης: Θα το πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους το άνοιγμα της κοινωνίας

Παυλάκης: Θα το πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους το άνοιγμα της κοινωνίας Facebook Twitter
eurokinissi
0

O καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης εκτιμά πως η μερική άρση μέτρων θα έχει ως συνέπεια «χιλιάδες θανάτους», δεδομένου ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα και καθημερινά καταγράφονται ακόμα και 3.000 κρούσματα κορωνοϊού.

O καθηγητής παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει για πάντα κλειστή: «όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό» προσθέτοντας πως «το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς και μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα».

«Και τα ανοίγουμε όλα με 3-4 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και με γεμάτα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος, και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους. Υποθέτω πως το ζύγισαν αυτό. Η κυβέρνηση που μεταφράζει τη θέληση της κοινωνίας και έχει την τελική ευθύνη αποφάσισε ότι αυτό αντέχει η κοινωνία. Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε το κόστος», τόνισε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Mega.

Πώς θα βγούμε από την πανδημία

Ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι μια λύση για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της πανδημίας είναι να γίνονται όσο περισσότερα τεστ γίνεται, και να υπάρχει μια βάση δεδομένων που όλα αυτά να αναλύονται. Ακόμα χρειάζεται ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων, επεσήμανε. «Το δεύτερο θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερη και σωστότερη επιβολή των μέτρων. Το τρίτο είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία απόδειξη ότι οι εμβολιασμένοι τελειώνουν με τον ιό. Τα εμβόλια προστατεύουν συνήθως από την ασθένεια, αλλά όχι αναγκαστικά από τη μόλυνση. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μολυνθούν και να φέρουν τον ιό που μπορούν να τον μεταδώσουν. Άρα θα πρέπει να συνεχίζουν να φορούν τη μάσκα και μετά τον εμβολιασμό. Σε αυτή τη φάση με τόσα κρούσματα, οι μάσκες και όλα τα προστατευτικά μέτρα είναι αναγκαία. Τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα μακροχρόνια και όταν έχουν πέσει πια τα κρούσματα», σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφορικά με τους εμβολιασμένους, και κατά πόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ