Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Τζωρτζίνα – Θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Τζωρτζίνα – Θανατηφόρα δόση κεταμίνης Facebook Twitter
0

Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο έχει προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Κατά πληροφορίες, υπάρχουν ευρήματα για βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Μετά το πόρισμα, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτίνας για να ληφθούν τρίχες από το παιδί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί και άλλη ουσία και σε προγενέστερο χρόνο.


Οι ιατροδικαστές ζητούν η εκταφή να γίνει το συντομότερο δυνατόν ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Η κατάθεση γιατρού από το Ωνάσειο 

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές παιδοκαρδιολόγος στο Ωνάσειο, η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι της, κάτι που φέρεται να απέκρυψε από τους γιατρούς η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, είχαν υποστηρίξει ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους επτά μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αναφέρει το Star, στην Τζωρτζίνα είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Το έκανε αυτοβούλως», υποστήριξε ο γιατρός στην κατάθεσή του.

«Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου επτά μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου» ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Star.

Όπως υποστήριξε, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ