Πατέρας Τοπαλούδη: Έκλαιγα όσο αγόρευε η Εισαγγελέας - Θα ζούμε έναν ψυχικό γολγοθά μέχρι να πεθάνουμε

Πατέρας Τοπαλούδη: Έκλαιγα όσο αγόρευε η Εισαγγελέας - Θα ζούμε έναν ψυχικό γολγοθά μέχρι να πεθάνουμε Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τη συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως μίλησε ο Γιάννης Τοπαλούδης, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της κόρης του.

«Δυστυχώς δεν άκουγα μόνο, την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, ανθρώπινα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς. Γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο στην εισήγησή της, είχε και το ανθρώπινο» σημείωσε ο κ. Τοπαλούδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως η ιδέα να προσφέρουν λουλούδια στην εισαγγελέα ήταν της συζύγου του.

Μιλώντας για το ξέσπασμα της συζύγου του, ο πατέρας της Ελένης είπε πως «είχε κάποιο ξέσπασμα και είναι απόλυτα δικαιολογημένο γιατί μια μάνα που χάνει με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο το παιδί της».

Ερωτηθείς αν ένιωσαν δικαίωση από την αγόρευση της εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε: «Στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική» προσθέτοντας πως, παρότι η δικαστική διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία, «δυστυχώς επειδή εμείς, οι γονείς της Ελένης, έχουμε να διανύσουμε έναν ψυχικό γολγοθά, ένα βασανιστικό ψυχικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε κι αυτά τα άτομα δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένειά μας».

Ερωτηθείς αν η οικογένειά του έχει δεχτεί κάποια συγγνώμη από τους ανθρώπους των φερόμενων δραστών, απάντησε «στους διαδρόμους μας είπαν μια στιγμαία συγγνώμη, τώρα αν αυτή η συγγνώμη ήταν ειλικρινής, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Απλώς εγώ ως κίνηση σεβασμού από γονιό προς γονιό τους είχα πει πριν από μήνες πως μακάρι να συναντιόμασταν υπό άλλες συνθήκες»

Ο ίδιος είπε πως αναμένει την επιβολή της ανώτερης ποινής στον ποινικό κώδικο, ωστόσο - όπως είπε - για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα, δεν υπάρχει ποινή: «Την Ελένη μας, την βασάνισαν, την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω. Κι αν έχουν σωφρονιστεί ή συνεχίσουν με το ίδιο βιολί τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά πάσα πιθανότητα υπήρξαν κάποιοι που επιχείρησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση, τόνισε ο κ. Τοπαλούδης ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας πάντως πως αυτό είναι ζήτημα της διερεύνησης και άσκησης ποινικών διώξεων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ