Παραμονή Χριστουγέννων: Το SMS για τη μετακίνηση σήμερα & αύριο - Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Παραμονή Χριστουγέννων: Το SMS για τη μετακίνηση σήμερα & αύριο - Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  

Ο υπουργός προειδοποίησε πως αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτι, η αστυνομία θα παρέμβει. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα διοργάνωσης πάρτι σε σπίτια, εξήγησε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να παρέμβει, λόγω και της αναφοράς στην κοινή υπουργική απόφαση και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, «με όλους τους νόμιμους τύπους, που είναι η παρουσία εισαγγελέα.»

Σήμερα δεν θα επιτραπούν τα παιδικά κάλαντα, ούτε θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ισχύσει, όπως κάθε άλλη μέρα, από τις 10μμ. 

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα επιτρέπονται το πολύ εννέα άτομα, «από δύο οικογένειες», όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τον πρωθυπουργό να κάνει χθες έκκληση για εορτασμό σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο ώστε να αποφευχθεί ένα πιθανό, τρίτο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές. 

Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια, κεντρικούς δρόμους ΚΤΕΛ και αγορές θα εντατικοποιηθούν ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα πιο αυστηρών μέτρων την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα τα Χριστούγεννα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM
Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM