Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Ιδρύματος Γεώργιου Ζογγολόπουλου, Άγγελος Μωρέτης

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Ιδρύματος Γεώργιου Ζογγολόπουλου, Άγγελος Μωρέτης Facebook Twitter
Youtube
0

Την οικειοθελή παραίτησή του, υπέβαλε ο διευθυντής του Ιδρύματος Γεώργιου Ζογγολόπουλου, Άγγελος Μωρέτης.

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωση του, υπέβαλε «οικειοθελή παραίτηση» παραμένοντας ισόβιο μέλος και ταμίας στο Δ.Σ. σύμφωνα με την επιθυμία του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Ο αρχιτέκτονας Άγγελος Μωρέτης είχε αναλάβει καθήκοντα διευθυντή τον Απρίλιο του 2007, δύο χρόνια μετά την θεσμοθέτηση του Ιδρύματος.

«Το Ίδρυμα, με τις λιγοστές - συγκριτικά με άλλους φορείς - δυνάμεις του, αποτελεί παράδειγμα καλής διαχείρισης, επιτυχημένων, καινοτόμων επιλογών και δράσεων υλοποιώντας με συνέπεια τους θεμελιώδεις σκοπούς του» αναφέρει στην ανακοίνωση, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Άγγελος Μωρέτης.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά τα χρόνια «οι περισσότερες εκθέσεις και πολιτιστικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χάρις στην συνεργασία και στην πολύτιμη βοήθεια χορηγών, φίλων και εθελοντικής προσφοράς, ενώ για την λειτουργία του το Ίδρυμα ποτέ δεν έλαβε δημόσια επιχορήγηση, στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις και στα χρήματα με τα οποία ο ίδιος ο Γιώργος Ζογγολόπουλος φρόντισε να το προικίσει.

»Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό, μπορώ να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν χρόνια δημιουργικά, με στόχους και οράματα, αλλά και απαιτητικά, με αντιξοότητες και αμφιβολίες που κυοφορούσαν διαρκώς αναζητήσεις, καύσιμο και πυξίδα μαζί, σε αυτή την πορεία» καταλήγει ο κ. Μωρέτης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM