Την έκδοση ψηφίσματος με αίτημα την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ζητούν 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους.

 

Με επίσημο αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν άμεση συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Η επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου.

 

«Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης», αναφέρουν οι 23 δημοτικοί σύμβουλοι στο προωθούμενο ψήφισμα, και προσθέτουν, μεταξύ άλλων:

 

«Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

 

»»Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

 

»»Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».

 

Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ' επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αλλά και από αυτή με την οποία εξελέγη ο κ. Ψινάκης. 

 

Σημειώνεται ότι ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία αποπομπής και μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο κ. Ψινάκης δεν προτίθεται να παραιτηθεί.