Παραιτείται η αντιδήμαρχος Μαραθώνα για τις φονικές πυρκαγιές

Παραιτείται η αντιδήμαρχος Μαραθώνα για τις φονικές πυρκαγιές Facebook Twitter
1

Η πρώτη παραίτηση αρμόδιου παράγοντα για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 88 άτομα δεν ήρθε από ανώτατη κυβερνητική θέση αλλά από τον δήμο Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη παραίτηση έρχεται για «λόγους ευθιξίας» από την αντιδήμαρχο Μαραθώνα, υπεύθυνη πολιτισμού και Παιδείας, κυρία Δήμητρα Λαμπαρού.

Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, η κυρία Λαμπαρού ανακοίνωσε την παραίτηση τονίζοντας ότι αφού δεν τον κάνουν άλλοι ανώτεροί της, το κάνει η ίδια για ηθικούς λόγους αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

«Λυπάμαι που εμπιστεύτηκα λάθος άτομα στον δήμο Μαραθώνα» είπε αφήνοντας αιχμές για τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους πυρόπληκτους και τους κατοίκους για την τραγωδία. 

Σημειώνεται ότι χτες στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλβαε την πολιτική ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές ωστόσο υποστήριξε ότι η ώρα της απόδοσης ευθυνών δεν είναι η τωρινή.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κόντρα στην ανθρωποφαγική διάθεση των αντικυβερνητικών ΜΜΕ:Αυτή είναι μια από τις παραιτήσεις που έπρεπε να είχαν ήδη λάβει χώρα μαζί και κάποιων άλλων τόσο άμεσα ανωτέρων της, όσο και μοιραζόμενων το ίδιο και ανάλογο επίπεδο ευθύνης.Όταν κάτι άσχημο/ κακό/ τραγικό/ απαράδεκτο συμβαίνει, τις ευθύνες οφείλουμε να τις αναζητούμε ΠΡΩΤΑ στο πέριξ περιβάλλον και κατόπιν παραπέρα.Οι ευθύνες αυτές εστιάζονται στο ό,τι έπρεπε να υπάρχουν ελεύθερες κι όχι μπλοκαρισμένες έξοδοι προς ασφαλή σημεία και κυρίως στην έγκαιρη και συντεταγμένη εκκένωση των πληγεισών περιοχών, κάτι που συνέβη στο δήμο Λουτρακίου αν είμαι σωστά ενημερωμένος.Και ο πλέον κακοπροαίρετος έχει καταλάβει πως και εμπρησμοί συνέβησαν, και οι συνθήκες ήταν τρομερά αντίξοες (αυτά πάνε πακέτο ΚΑΘΕ καλοκαίρι) και οι υλικές ζημιές ήταν προδιαγεγραμμένες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να θρηνούμε τώρα θύματα.Για την αυθαίρετη κι άναρχη δόμηση μεγάλου μέρους της σημερινής Ελλάδας ευθύνες υπάρχουν σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 60 και μετά. Τις συνέπειες πρέπει να τις διαχειρίζεται σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους ύπαρξής της άλλωστεΑσφαλώς και η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να παίρνει μέτρα ώστε να πάψει το φαινόμενο και να διορθώνεται ό,τι μπορεί να διορθωθεί αλλιώς να κατεδαφίζεται ό,τι πρέπει.Αλλά αυτό είναι κάτι που αν πραγματοποιηθεί όπως πρέπει να πραγματοποιηθεί, θα έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου και δυστυχώς δεν είναι εφικτό με το σημερινό οικονομικό χάλι. Τουναντίον:θυμίζω πως ένα από τα μέτρα που είχε προτείνει κατά της κρίσης ο Καρατζαφέρης ήταν η άμεση νομιμοποίηση των αυθαιρέτων επί χρήμασι.Να τονίσω πως η άποψή μου αυτή δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες, ενώ οι κυβερνήσεις έχουν.Αυτό το τελευταίο για όσους λάβρους κάνουν πως έχουν ξεχάσει τα θύματα των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.Παρεμπιπτόντως, αναρωτιέμαι σαν βορειοελλαδίτης, αν οι δήμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν αντιληφθεί πως το σενάριο μπορεί άνετα να ξαναπαίξει στα δικά τους λημέρια και πως η τύχη των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων μπορεί απλά να αποτελεί πίστωση χρόνου ώστε να πράξουν τα δέοντα σε επίπεδο σχεδιασμού και ετοιμότητας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ