Παραβίαση από τουρκικά F-16 πάνω από την Κίναρο

Παραβίαση από τουρκικά F-16 πάνω από την Κίναρο Facebook Twitter
0

Συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου, με συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις από μαχητικά αεροσκάφη ελληνικού εναέριου χώρου.

Σήμερα, στις 9.37 το πρωί ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κίναρο στα 6.000 πόδια. Σημειώνεται πως είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα με υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά.

Την Τετάρτη, συνολικά 27 αεροσκάφη (18 F-16, 2 φωτογραφικά CN-235 και 7 ελικόπτερα), εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 19 παραβάσεις και συνολικά 120 (!) παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Οι 43 από τις 120 παραβιάσεις έγιναν από τα μαχητικά αεροπλάνα, ενώ υπήρξαν και 6 εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη. Τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι και Οινούσσες. Τα τουρκικά αεροσκάφη σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM