Παπαστράτος:Στόχος μας ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές το 2021

Παπαστράτος:Στόχος μας ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές το 2021 Facebook Twitter
0

Η εταιρεία Παπαστράτος ανακοίνωσε σήμερα πως θέτει τον φιλόδοξο στόχο, μέχρι το τέλος του 2021, ένα εκατομμύριο καπνιστές στην Ελλάδα να έχουν εγκαταλείψει εντελώς το τσιγάρο.

Απολαμβάνοντας την πλήρη στήριξη της μητρικής εταιρείας Philip Morris International, στελέχη της Παπαστράτος παρουσίασαν το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήδη τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 300.000 άνθρωποι -πρώην καπνιστές- στην Ελλάδα άφησαν πίσω τους το τσιγάρο, είτε διακόπτοντας τη χρήση του, είτε πηγαίνοντας σε καλύτερες εναλλακτικές όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα και θερμαινόμενα προϊόντα καπνού», δήλωσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης.


«Αυτόν τον στόχο η Παπαστράτος δεν μπορεί να τον πετύχει μόνη της. Χρειάζεται ανοικτός, ειλικρινής διάλογος, αλλά παράλληλα χρειάζονται και δράσεις άμεσα. Εμείς ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης 20.000 σημείων λιανικής πώλησης έτσι ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται στους ανήλικους και συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό να θέσουν τέλος στο τσιγάρο, όπως η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης και το οικονομικό φόρουμ Δελφών», συνέχισε. 

Εναλλακτικές για να κοπεί το τσιγάρο


Ο επικεφαλής της Παπαστράτος υπογράμμισε ότι η εταιρεία σύντομα θα φέρει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα προκειμένου να δώσει στους καταναλωτές και άλλες εναλλακτικές να κόψουν το κάπνισμα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσει η Πολιτεία και οι Αρχές. Χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο έτσι ώστε τα νέα προϊόντα να αξιολογούνται από τις Αρχές για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ παράλληλα η ιατρική και επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει τα νέα προϊόντα «βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιστημονικές έρευνες που τους αφορούν».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία Παπαστράτος είναι συμβατή με την νέα εποχή, είναι συμβατή με την ανάγκη να υπηρετηθεί η δημόσια υγεία. Όπως είπε, «η εταιρεία Παπαστράτος και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι τέτοιες που δείχνουν ότι είναι συμβατή με την εποχή και σέβεται το ανώτατο αγαθό που είναι η υγεία του ανθρώπου».


Πρόσθεσε δε, ότι οι προσπάθειες που γίνονται προς την ποιότητα ζωής και την καλύτερη υγεία της μέσης οικογένειας μέσα από μια εμβληματική μεταρρύθμιση του υπουργείου, πρέπει να διαφυλαχθεί και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η εταιρεία Παπαστράτος με σημαντικές πρωτοβουλίες στηρίζει αυτή τη προσπάθεια.


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος συνεχάρη την εταιρεία Παπαστράτος για την πρωτοβουλία εναντίον του καπνίσματος, με τίτλο «Αφήνουμε το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία». Όπως είπε, «η πρωτοβουλία της εταιρείας Παπαστράτος έχει πολλούς συμβολισμούς σε ό,τι αφορά το ίδιο το επιχειρείν, την υπευθυνότητα του επιχειρείν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το πως πρέπει να δραστηριοποιείται το επιχειρείν σε μια πραγματικά δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης».


Πρόσθεσε επίσης, ότι η δέσμευση της πολιτείας είναι δεδομένη και αυτό προκύπτει από τη νομοθεσία που έχει θεσμοθετήσει.
Ο κ. Παυλόπουλος, από το βήμα της εκδήλωσης, απηύθυνε έκκληση σε όλους και ιδίως στους νέους, λέγοντας «ας δούμε αυτόν τον αγώνα εναντίον του καπνίσματος, αυτή την αντίσταση απέναντι στη συνήθεια του καπνίσματος σαν μια άσκηση ελευθερίας, δηλαδή σαν ένα τρόπο που αποδεικνύουμε σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ότι είμαστε πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι». Συνέχισε λέγοντας: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να γνωρίζουμε τι θα πει πραγματικά ελευθερία. Έχουμε πίσω μας μια φιλοσοφία η οποία θεμελίωσε την έννοια της ελευθερίας όπως την ξέρουμε σήμερα. Όλοι μας πρέπει σε αυτόν τον αγώνα εναντίον του καπνίσματος να δούμε μια αντίσταση απέναντι σε μια βλαβερή συνέπεια για εμάς τους ίδιους αλλά και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Να δούμε την αντίσταση και την ελευθερία σε ό,τι αφορά την ανάγκη του να μην εθιστούμε καν στο κάπνισμα ή όταν έχουμε εθιστεί να έχουμε τη δύναμη να απεξαρτηθούμε».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM