Παπαευαγγέλου: Η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε - Χωρίς μεγάλες αλλαγές η πορεία της πανδημίας

Παπαευαγγέλου: Η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε - Χωρίς μεγάλες αλλαγές η πορεία της πανδημίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή πορεία, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. 

«Αίσθηση όλων είναι μία σταθερή πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου ο τόπος ακόμα βράζει», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως παρατηρείται μείωση των νέων εισαγωγών αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας διατηρείται λόγω της πληρότητας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα. 

Όσο για την εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση πριν τις σχολικές διακοπές, ο καθηγήτρια είπα πως παρά την υποτονική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, προτάθηκε η αναβολή της δια ζώσης διδασκαλίας για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά στην κατάσταση στις ΜΕΘ, όπου «η εικόνα δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά η κα. Παπαευαγγέλου. «Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας θα μπορούσε να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο». 

Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με την αμφισβήτηση του οφέλους καθώς τα σχολεία θα άνοιγαν μόνο για εφτά ημέρες πριν το κλείσιμό τους για τις χειμερινές διακοπές. Υπήρξε προβληματισμός για την αναστάτωση που θα προκαλούσε το άνοιγμα των σχολείων στα παιδιά. 

Η κα Παπαευαγγέλου έκανε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και στις γιορτές, προειδοποιώντας πως ο ιός μεταδίδεται σε συνθήκες συγχρωτισμού και ιδιαίτερα, όταν άτομα βρίσκονται για πολλή ώρα μαζί σε κλειστούς χώρους. «Ένας ασυμπτωματικός προσκεκλημένος αρκεί για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ