Παπαευαγγέλου: Η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε - Χωρίς μεγάλες αλλαγές η πορεία της πανδημίας

Παπαευαγγέλου: Η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε - Χωρίς μεγάλες αλλαγές η πορεία της πανδημίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή πορεία, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. 

«Αίσθηση όλων είναι μία σταθερή πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου ο τόπος ακόμα βράζει», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως παρατηρείται μείωση των νέων εισαγωγών αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας διατηρείται λόγω της πληρότητας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα. 

Όσο για την εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση πριν τις σχολικές διακοπές, ο καθηγήτρια είπα πως παρά την υποτονική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, προτάθηκε η αναβολή της δια ζώσης διδασκαλίας για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά στην κατάσταση στις ΜΕΘ, όπου «η εικόνα δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά η κα. Παπαευαγγέλου. «Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας θα μπορούσε να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο». 

Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με την αμφισβήτηση του οφέλους καθώς τα σχολεία θα άνοιγαν μόνο για εφτά ημέρες πριν το κλείσιμό τους για τις χειμερινές διακοπές. Υπήρξε προβληματισμός για την αναστάτωση που θα προκαλούσε το άνοιγμα των σχολείων στα παιδιά. 

Η κα Παπαευαγγέλου έκανε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και στις γιορτές, προειδοποιώντας πως ο ιός μεταδίδεται σε συνθήκες συγχρωτισμού και ιδιαίτερα, όταν άτομα βρίσκονται για πολλή ώρα μαζί σε κλειστούς χώρους. «Ένας ασυμπτωματικός προσκεκλημένος αρκεί για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM
Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM