Πανόρμου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αστυνομικού που έσπρωχνε διαδηλώτρια

Πανόρμου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αστυνομικού που έσπρωχνε διαδηλώτρια Facebook Twitter
0

Η πορεία αλληλεγγύης προς τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου στην Πανόρμου, το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε επεισοδιακά, με εντάσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τους διαδηλωτές.

Σε βίντεο από τις εντάσεις στην πορεία της Πανόρμου, φαίνεται η κίνηση αστυνομικού να σπρώχνει διαδηλώτρια, η οποία διαμαρτυρόταν για τις προσαγωγές που προηγήθηκαν.

Όπως ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα.

«Δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά και καλά κάνουν οι συνάδελφοί του που προσπάθησαν να τον συνετίσουν. Έχουμε δει πολλές φορές τέτοια στιγμιότυπα, δεν ξέρουμε πως ξεκινά, δεν γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί», δήλωσε.

Τι συνέβη στην πορεία

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης στο ύψος του μετρό, για να διαλύσει συγκεντρωμένους, ενώ ακολούθησαν 15 προσαγωγές διαδηλωτών. Η κατάσταση γρήγορα εκτονώθηκε, με την πορεία να συνεχίζεται υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας τον τερματισμό των επιθέσεων στα εδάφη της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Η πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς κινητοποίησης, με αφορμή την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη των πρόσφατων εχθροπραξιών στην περιοχή.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM