Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελίες για καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελίες για καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές Facebook Twitter
1

Καθηγητής του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πουλούσε ανατυπωμένες σημειώσεις έναντι 8 ευρώ στους φοιτητές του, σύμφωνα με καταγγελίες.

Μετά τον σάλο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα του μαθήματος Αναπτυξιακή - Γνωστική Νευροψυχολογία. Ο καθηγητής είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού και μετά τις καταγγελίες φοιτητών κλήθηκε και σε απολογία.

Το μάθημα, που επρόκειτο να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο καθηγητής πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο, και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Θέση για το πρωτοφανές περιστατικό πήρε και η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζοντας ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές». Ταυτόχρονα ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτός πουλούσε σημειώσεις, υπάρχουν και κάτι άλλοι καθηγητάδες που πουλάνε κανονικά βιβλία. Άλλα μοιράζουν στο πανεπιστήμιο και από αλλού βάζουν θέματα στις εξετάσεις. Όποιος δεν έχει αγοράσει τα βιβλία αυτά, απλώς δεν μπορεί να περάσει το μάθημα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ