Τη δυνατότητα εξέτασης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το Σεπτέμβριο σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νοσήσει με κορωνοιό κατά τη διάρκεια των πανελληνίων που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

 

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες με τους ειδικούς.

 

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες.

 

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη συγχώνευση τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων σε ένα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.

 

Τέλος, υπενθύμισε, ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ ενώ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής σημείωσε ότι βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.