Πανελλαδικές 2020: Ξεκινά σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών

Πανελλαδικές 2020: Ξεκινά σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Από σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για να το μελετήσουν και να σημειώσουν κάποιες πρώτες, προσωρινές προτιμήσεις.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Σε δεύτερη φάση, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και σε ημερομηνία που δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση) έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία της 17ης Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Το υπουργείο προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM