Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά - Αναχωρούν οι αδειούχοι του Αυγούστου

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά - Αναχωρούν οι αδειούχοι του Αυγούστου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ουρές σημειώνονται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου οι ταξιδιώτες ταξιδεύουν με προορισμό τα νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο τουριστικός κλάδος μάλιστα αναμένει μεγαλύτερη κίνηση τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο και ήδη το μεγάλο κύμα των αδειούχων εγκαταλείπει τα αστικά κέντρα.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από τον Πειραιά 23 πλοία, ενώ από το Λαύριο 10 και από τη Ραφήνα 13. Με πληρότητα 100%, σύμφωνα πάντα με το προβλεπόμενο όριο, φεύγουν σχεδόν όλα τα πλοία.

Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να φορούν τις μάσκες και κρατούν τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα απαραίτητα στοιχεία για το ταξίδι τους.

 

Τα ισχύοντα μέτρα


Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας εντός των πλοίων, ενώ αποστάσεις πρέπει να τηρούνται στα καταστρώματα.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

-τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% για αυτά με καμπίνες.
-προβλέπεται θερμομέτρηση όλων των ταξιδιωτών και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν
οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο
-η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Στη κυβέρνηση μέχρι πρότινος υπήρχε η σκέψη για αύξηση της πληρότητας των πλοίων, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. «Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε "μαύρη αγορά" για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Η επιτροπή και εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει η επιτροπή είναι αυστηρή. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρα» πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ