LIVE!

Ουρές κάνουν οι τουρίστες για την Ακρόπολη- Αναμονή μέχρι και 2 ώρες μέχρι τον Ιερό Βράχο

Ουρές κάνουν οι τουρίστες για την Ακρόπολη- Πού οφείλεται η δίωρη αναμονή μέχρι τον Ιερό Βράχο Facebook Twitter
Φωτ.Αρχείου: Eurokinissi
0

Τουρίστες περιμένουν υπομονετικά για να ανέβουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία τουλάχιστον δύο ωρών με τους ξεναγούς να επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί τωρινό φαινόμενο.

Οι ουρές ξεκινάνε από το μουσείο της Ακρόπολης και φτάνουν μέχρι τον Παρθενώνα. Οι τουρίστες μπορεί να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για να φτάσουν στον Ιερό Βράχο, ενώ πολλοί εξ αυτών εγκαταλείπουν τα γκρουπ λόγω της εξάντλησης. 

«Είναι η καθημερινότητά μας αυτή, δυστυχώς. Είναι εικόνες ταλαιπωρίας και απελπισίας, επισήμανε η Γεωργία Τόγκα, αντιπρόεδρος σωματείου διπλωματούχων ξεναγών. «Εμείς, ως επαγγελματίες του τουρισμού, καλούμαστε κάθε μέρα να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Είναι εικόνες που δεν τιμάνε ούτε τη χώρα μας, ούτε την δουλειά των επαγγελματιών του χώρου» συμπλήρωσε. 

Και ποια είναι εν τέλει η λύση; «Να μην συμπίπτουν όλες οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων μαζί στο λιμάνι του Πειραιά» είναι η απάντηση της Γεωργίας Τόγκα. Αν γίνει ένας μακροπρόθεσμος συντονισμός, θα σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, σύμφωνα με την ίδια. Ακόμη, σημειώθηκε ότι δεν υπάρχει fast track διαδικασία επικύρωσης των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία. 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ