Ωρωπός: Αστυνομικός πήρε τα κλειδιά αυτοκινήτου επίδοξων ληστών, για να μην διαφύγουν

Ωρωπός: Σύλληψη επίδοξων ληστών σούπερ μάρκετ - Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ειδοποίησε τις αρχές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Στη σύλληψη δύο επίδοξων ληστών ηλικίας 37 και 48 ετών προχώρησε σήμερα η αστυνομία, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας.  

Οι υποψίες του αστυνομικού ξεκίνησαν όταν είδε στην περιοχή ένα αυτοκίνητο που έφερε διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίες στο μπροστά και το πίσω μέρος και ενημέρωσε αμέσως το τοπικό τμήμα Ασφαλείας. 

Παράλληλα ο αστυνομικός ξεκίνησε να ακολουθεί το ύποπτο όχημα ενώ συνέχιζε να ενημερώνει τους συναδέλφους του για τις κινήσεις του, μέχρι που στάθμευσε έξω από ένα σούπερ μάρκετ. 

Οι επιβαίνοντες κατέβηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας γάντια και εισήλθαν στο σούπερ μάρκετ, όπου με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από τα ταμεία. Ωστόσο, δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους και βγήκαν από το κατάστημα κινούμενοι προς το αυτοκίνητο τους. 

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ο αστυνομικός έβγαλε τα κλειδιά από τη μίζα του οχήματος τους για να αποτρέψει την άμεση διαφυγή τους. Κατά την έξοδο τους από το κατάστημα, τους γνωστοποίησε την ιδιότητα του και τους κάλεσε να παραδοθούν. 

Αμέσως, ο 48χρονος κινήθηκε απειλητικά προς τον αστυνομικό κρατώντας κατσαβίδι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με τον αστυνομικό να τον καταδιώκει, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. 

Λίγο πριν, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν κληθεί στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο συνεργό του. 

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, μαχαίρι, γάντια, καπέλο και πινακίδα κυκλοφορίας που είχε κλαπεί από σταθμευμένο όχημα στο Περιστέρι. 

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού της για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ληστείας, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM