Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Βίλια- Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Βίλια- Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στα Βίλια, αλλά στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις. 

Τις προηγούμενες 24 ώρες- από τις 19:00 της Πέμπτης έως την ίδια ώρα σήμερα- εκδηλώθηκαν 41 νέες δασικές πυρκαγιές. Σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίστηκαν συνολικά 76 δασικές πυρκαγιές. 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που ξεκίνησε από τα Βίλια, έχει πλέον οριοθετηθεί. «Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή για την διασφάλιση της περιμέτρου και θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αποψινή ενημέρωση για τις πυρκαγιές. 

Λίγο νωρίτερα η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχημάτων, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία που διέθεσε 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. 

«Πραγματοποιείται διαρκώς επιτήρηση της περιοχής από μη στελεχωμένα αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Και σήμερα μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 18 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev, κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου της πυρκαγιάς», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Η φωτιά στην Κερατέα 

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Δασκαλειό στην Κερατέα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε προς τα πρώτα σπίτια, σημείωσε και συμπλήρωσε ό,τι για αυτό τον λόγο έγινε εισήγηση για την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα.  

«Σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας από κάποιον ή κάποιους συμπολίτες μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το περιστατικό ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Έρευνα για όλες τις μεγάλες πυρκαγιές 

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η ειδική εισαγγελέας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, συνεργάζεται ήδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την εις βάθος διερεύνηση των αιτίων όλων των μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος.

Ακόμη υπενθύμισε ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ