Για δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι, που μέσω επιστολής εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα αλλά και του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, σημειώνοντας πως «όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει».

 

Η επιτροπή αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον Ηλία Ψινάκη και τους αντιδημάρχους που έγινε τον Αύγουστο, στη διάρκεια της οποίας δεσμεύθηκαν για αποκατάσταση του οικισμού, κάτι που όμως δεν υλοποιήθηκε.

 

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, που απευθύνεται στον δήμαρχο Μαραθώνα και κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του ΔΣ.

 

Η επιτροπή ζητά έγγραφη ενημέρωση για κρίσιμα θέματα που αφορούν το Μάτι, αφήνοντας την ίδια στιγμή ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

 

«Λαμβάνοντας υπ όψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων...» αναφέρει η επιτροπή. 

 

Ανάμεσα στις δράσεις που αναφέρει περιλαμβάνονται «η καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους, η καταγραφή των αρμοδίων για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των πληγέντων καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σημείων διάθεσης προσφορών σε είδος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας».

 

Επίσης ζητά χρονοδιάγραμμα τέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και ενημέρωση για την καθαριότητα, την απολύμανση και την αποκατάσταση του οικισμού τονίζοντας ότι τμήμα της λεωφόρου Μαραθώνος παραμένει ακόμα σκοτεινό.

 

Τέλος, αναφορικά με τις δωρεές στον ερανικό λογαριασμό ζητά «ενημέρωση για το ύψος των συγκεντρωθέντων ποσών, τη σχεδιαζόμενη χρήση τους και την τοποθέτηση 2 εκπροσώπων της ΣΕΚΜΑ στην επιτροπή διαχείρισης, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο Δήμαρχος». 

 

Ολόκληρη η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ):