NEO VIDCAST

Ωραιόκαστρο: Εκβίαζαν τον δήμαρχο με βίντεο με προσωπικές στιγμές- Τρεις συλλήψεις

Ωραιόκαστρο: Εκβίαζαν τον δήμαρχο με βίντεο με προσωπικές στιγμές- Τρεις συλλήψεις Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη τριών ατόμων που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δράστες προσπάθησαν να πουλήσουν βίντεο στον δήμαρχο Ωραιόκαστρου, που εμφάνιζε τον ίδιο σε προσωπικές στιγμές έναντι 40.000 ευρώ, ενώ την υπόθεση φέρεται να συντόνισε πολιτικός αντίπαλόςτου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών, καθώς και 60χρονος συνεργός τους, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συναυτουργία, συνέργειας σε εκβίαση, παραβίασης του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 38χρονος και ο αδερφός του, 41 ετών κατήγγειλαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον πρώτο, δημοσιοποιώντας καταγεγραμμένο σε βίντεο υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους άλλους συλληφθέντες.

Από τη Αστυνομία κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

   

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: «Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη»

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook γνωστοποιεί ότι προχώρησε στην καταγγελία στην Αστυνομία ότι δεχόταν εκβιασμό και κάνει λόγο για βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται "κάποιοι" για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της Αστυνομίας και ειδικότερα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Ελλάδα
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM
Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Ελλάδα / Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Μεγάλη ένταση το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης - Όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να τους τρομάξουν για να φύγουν από το σημείο
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

Ελλάδα / Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

«Ξεκινάμε από τη Σύρο γιατί εδώ γεννήθηκε ένα κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα», γράφει - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωσή του η συλλογικότητα March to Gaza Greece
LIFO NEWSROOM