«Ανακριβείς αλλά όχι παντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν πρόσφατα για τον νέο καταυλισμό στη Λέσβο, συγκεκριμένα για «αρουραίους που δαγκώνουν μωρά στο Καρά Τεπέ».

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν πως «σύμφωνα με τις ιατρικές μας ομάδες, αρουραίοι, σκορπιοί και φίδια δαγκώνουν παιδιά και ενήλικες - όχι στη Λέσβο - αλλά στο άλλο απάνθρωπο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ, στη Σάμο». 

 

 

Ωστόσο προσθέτουν, πως δεν έχουν πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά στη Λέσβο, τονίζοντας ότι «οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημοσίως». «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες στη Λέσβο είναι αποδεκτές, καθώς και στον νέο καταυλισμό, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα χωρίς επαρκή ασφάλεια ή προστασία», προσθέτουν. 

 

 

«Αντί να διορθώνει την ανακρίβεια αυτών των πληροφοριών για τη Λέσβο, το Υπουργείο Μετανάστευσης θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αλλαγή της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στους δύο καταυλισμούς και θα πρέπει να φροντίσει για την άμεση μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr