Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος διαφωνεί με την ευχή «καλή Παναγιά»: Δεν έχει νόημα ούτε λεκτικά, ούτε θεολογικά

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος διαφωνεί με την ευχή «καλή Παναγιά»: Δεν έχει νόημα ούτε λεκτικά, ούτε θεολογικά Facebook Twitter
0

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» που ανταλλάσσουν αυτές τις ημέρες αρκετοί χριστιανοί, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, διατυπώνοντας την διαφωνία του. 

Από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, ο μητροπολίτης Ιερόθεος αντιτάχθηκε στη σύνταξη της συγκεκριμένης φράσης, κάνοντας λόγο για «μόδα». 

«Εύχομαι καλό Δεκαπενταύγουστο. Να πω και κάτι. Επικράτησε μια μόδα τα τελευταία χρόνια - εμείς δεν τα ξέραμε αυτά - το λένε στα νησιά «καλή Παναγιά». Τι θα πει «καλή Παναγιά»; Λέμε «Καλό Χριστό»; Εμείς λέμε «καλά Χριστούγεννα», τα Χριστούγεννα είναι γεγονός. Δεν είναι πρόσωπο. Λέμε «καλό Πάσχα». Είναι γεγονός. Τι θα πει «καλή Παναγιά»; Δεν λέει τίποτα το «Καλή Παναγιά». Καλό Δεκαπενταύγουστο. «Καλή εορτή της Παναγίας μας», έτσι ξέραμε παλιά», σχολίασε την περασμένη Παρασκευή.

«Εγώ τώρα τελευταία άκουσα «Καλή Παναγιά». Σα να λέμε «Καλό Χριστό»; «Καλό Άγιο Νικόλαο»; Άλλο τα πρόσωπα, άλλο τα γεγονότα. Το γεγονός εδώ δεν είναι η Παναγία, είναι η Κοίμηση της Παναγίας μας. «Καλή εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας»...όχι «Καλή Παναγιά». Πού τα βρήκαμε αυτά; Το λέω αυτό γιατί δεν στέκεται ούτε και λεκτικά, ούτε και θεολογικά. Ούτε και λογικά», είπε μεταξύ άλλων. 

Δείτε το βίντεο:

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM