Ο Κύπριος που έβαλε το σπίτι του σε κλήρωση

Ο Κύπριος που έβαλε το σπίτι του σε κλήρωση Facebook Twitter
0

Η ανάρτηση στο Facebook ξάφνιασε όσους την είδαν, που διερωτήθηκαν αν είναι αληθινή. Η ιστορία όμως κάθε άλλο παρά ψεύτικη είναι. Κύπριος ιδιοκτήτης κατοικίας στην Κοκκινοτριμιθιά βάζει το σπίτι του σε κλήρωση, μιας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος. 

Όπως ανάφερε μιλώντας στον «Φιλελεύθερο», η ιδέα τού ήρθε όταν είδε πως κάτι ανάλογο είχε κάνει και ένας Ισπανός. Σκέφτηκε «γιατί όχι και εγώ;» και κοινοποίησε στο Facebook ότι όσοι ενδιαφέρονται, καταβάλλοντας €50 μπορούν να μπουν σε κλήρωση με έπαθλο το σπίτι του.

Τα προβλήματα για τον ιδιοκτήτη ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια. Μετά τις περικοπές που υπέστη στο μισθό του, η γυναίκα του έμεινε άνεργη. Επίσης, τα κριτήρια για προσφυγική βοήθεια άλλαξαν και έτσι δεν πήρε κάποια σημαντικά χρήματα που υπολόγιζε να πάρει όταν προέβη στην αγορά του σπιτιού. Στη συνέχεια προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δανείου του, αλλά και πάλι η οικογένειά του δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τις δόσεις.

Όπως εξήγησε στην κυπριακή εφημερίδα, εδώ και ενάμιση χρόνο δοκίμασε να πουλήσει το σπίτι, χωρίς επιτυχία. Έτσι, τελευταία του ελπίδα είναι η κλήρωση. Να σημειωθεί ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αν συγκεντρωθούν 3.500 ενδιαφερόμενοι, καθώς στόχος του είναι να μαζέψει €175.000.

Η ανταπόκριση που βρήκε είναι προς το παρόν θετική. Το θέμα συζητιέται και υπάρχουν αρκετοί που επέδειξαν ενδιαφέρον. Γι' αυτό, θέλει να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα. Ανάφερε ότι πρώτα θα συμβουλευτεί δικηγόρο, ώστε να του πει με ποιον τρόπο θα είναι νόμιμη η διαδικασία. Και στη συνέχεια διαβεβαιώνει πως η κλήρωση θα είναι αντικειμενική και για αυτό απέκλεισε τους πρώτου βαθμούς συγγενείς του από αυτήν.

Πάντως, αν η ιδέα αποδειχθεί επιτυχής, δεν αποκλείεται να βρει μιμητές. Ήδη στα σχόλια που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα για το θέμα, πολλοί εξέφρασαν την ευχή προς τον ιδιοκτήτη να τα καταφέρει, τονίζοντας ότι θα πιάσουν σειρά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ