Πάνε σχεδόν πέντε μήνες από τότε που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέσυρε τη χορηγία για την αποκατάσταση των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» με την αιτιολογία ότι «δεν έχουν εκπληρωθεί κάποιοι από τους όρους του δωρεοδόχου» που είναι το Ίδρυμα Δεκόζη - Βούρου.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επανέρχεται σήμερα στο θέμα και προτείνει να κηρυχθούν διατηρητέες οι αίθουσες που το 2012 τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο, αναμένεται να αποφασίσει να κηρυχθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως διατηρητέες οι χρήσεις των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτιρίου της οδού Σταδίου.

 

Τη σχετική πρόταση θα υποβάλλει ο δήμαρχος ο οποίος ισχυρίζεται ότι έτσι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου.

 

Ο Δήμος Αθηναίων είχε αναλάβει προ μηνών σχετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του κτιρίου και την επαναλειτουργία των κινηματογράφων με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων θα «ξαναζωντάνευε» την οδό Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα, ενώ θα συνέβαλε και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr