Ο Ιερώνυμος «σταμάτησε» το Χριστός Ανέστη για να ψάλλει μαζί με τους πιστούς τον Εθνικό Ύμνο

Ο Ιερώνυμος «σταμάτησε» το Χριστός Ανέστη για να ψάλλει μαζί με τους πιστούς τον Εθνικό Ύμνο Facebook Twitter
Eurokinissi/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
7

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε το βράδυ της Ανάστασης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς σταμάτησε για λίγο την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» για να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο μαζί με τους πιστούς και το τιμητικό άγημα.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά καθώς στο παρελθόν συνέχιζε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ενώ σαν «υπόκρουση» ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από το εκάστοτε τιμητικό άγημα που παραβρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν την κίνησή του ως μια πράξη στήριξης απέναντι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αφού συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο.

Δείτε το βίντεο:

 
 
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ελλάδα,η μόνη χώρα που γίνεται είδηση και σχολιάζεται το ότι στρατιωτικό αγημα-μπαντα τραγουδα τον εθνικό της υμνο.(Μαζί και καποιοι άλλοι... ε και.)
Άλλη μια κίνηση για το φαινεσθαι και για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μια προσπάθεια επιπλέον για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον του ειδικά μετά το συλλαλητήριο. Νομίζω πως ο λαός τον έχει κατατάξει εκεί που πρέπει. Τους μάθαμε πια...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ