Ο Γιάννης έχει αυτισμό και θα μπορεί να κολυμπά: Η viral ανάρτηση μιας μητέρας που μίλησε στον Μητσοτάκη

Ο Γιάννης έχει αυτισμό και θα μπορεί να κολυμπά: Η viral ανάρτηση μιας μητέρας που μίλησε στον Μητσοτάκη Facebook Twitter
3

Η αρχικά καθολική απαγόρευση της κολύμβησης στην Ελλάδα, λόγω κορωνοϊού, είχε προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που κολυμπούν για θεραπευτικούς λόγους και στο πλαίσιο κάποιας αποκατάστασης. 

Μετά την αρχική ανακοίνωση του Λιμενικού, στην οποία δεν προβλεπόταν καμία εξαίρεση, μία μητέρα με παιδί στο φάσμα του αυτισμού, έστειλε, όπως είπε, μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Facebook, ζητώντας του να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού για τα ΑμεΑ, τα άτομα με αυτισμό και εκείνους τους ανθρώπους που «δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο». 

Η εξαίρεση

 

Κατά την χθεσινή, τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τα αρμόδια υπουργεία, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως όσοι κάνουν σωματική άσκηση ως θεραπεία ή στο πλαίσιο αποκατάστασης, εξαιρούνται από την καθολική απαγόρευση: «Σε σχέση με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς, πρέπει να διευκρινίσουμε και να γίνει σαφές ότι αυτοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης».

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα του Γιάννη, Άντα Σταματάτου, μίλησε δημοσίως για το παρασκήνιο αυτής της τόσο απαραίτητης ρύθμισης, αποκαλύπτοντας στο Facebook ότι μετά το μήνυμά της στην σελίδα του πρωθυπουργού, επικοινώνησαν μαζί της από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ρώτησαν πότε θα ήταν διαθέσιμη για τηλεδιάσκεψη. Όπως αφηγείται στην ανάρτηση που έγινε viral, λίγο αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησε για τις αλλαγές που χρειάζονταν, ώστε «η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο». 

«Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε. Έκανα και γω μια τρέλα! Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook! Ζητώντας του, με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο», έγραψε η κα Σταματάτου. 

«Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό. Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες...που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.


»Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό.


»Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε. Έκανα και γω μια τρέλα! Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook! Ζητώντας του, με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.

»Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό. Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε!

»Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι. Το εννοώ:ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Και όχι μόνο:είμαι ευγνώμων. Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται, και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος.

»Ευχαριστώ. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά. Και τον επικεφαλής τους Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-Δύο αθλητές μιλούν στην Lifo 

Ελλάδα / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo 

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Στέλιος Μαλακόπουλος, και οι δύο τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων, δείχνουν τον τρόπο σε όλους μας
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Το επόμενο να απαντήσει σε ένα γονέα παιδιού με θαλασσαιµία και να πάει μαζί όλο το επιτελείο να δώσει αίμα ή να δώσει το μέρισμα στα ΑΜΕΑ που δεν το πήραν και έκαναν ένσταση. Ας είναι εκεί και χίλιες κάμερες χαμένο δεν θα πάει σίγουρα.
Αν η περίπτωση κόλλησε στην γραφειοκρατία ενώ πιστεύει ότι έχει δίκιο, ας ακολουθήσει τον τρόπο Σταματάτου. Στην πράξη κρίνονται όλα.Η ειρωνεία πάντως δεν βοηθάει και η πείρα έχει δείξει, ότι όποιος δεν επέμεινε να διεκδικήσει το δίκιο του ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ - που δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι δίκαιη -, συνήθως δεν είχε δίκιο. .......................................................Αν η νομοθεσία είναι άδικη, εκεί μαζί σας. Εγώ - λόγω ηλικίας και κόπωσης -, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω παραιτηθεί πια να πείσω μία "γύψινη" και "στόκο" Δημόσια Διοίκηση να ευαισθητοποιηθεί υπηρεσιακά να την αλλάξει. Σιγά μην τους νοιάξει αν "ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ". Οπότε - αν έχει κουράγιο κανείς -, απευθύνεται μοιραία σε κάποιον πολιτικό. Που 100 %, με το που θα περάσει την πόρτα του γραφείου, θα τον "συλάβουν" οι γραμματείς και θα τον "φακελλώσουν" ΑΜΕΣΑ σαν κομματικό φίλο...Και καλά ξεμπερδέματα. Μιλάει η πείρα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ