Ποινή φυλάκισης τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα

 

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με μερικούς οπαδούς του να συγκεντρώνονται έξω από το χώρο και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του.

 

Στον Αρτέμη Σώρρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

 

Ακόμη έξι κατηγορούμενοι, μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή ενώ τους επιβλήθηκε 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

 

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ηρακλείου στην Εισαγγελία για τη δράση του Σώρρα.

 

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, υπήρχαν πολλοί πολίτες που έκαναν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως λένε.

 

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο εναντίον του Σώρρα σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Στο απολογητικό υπόμνημά του είχε επιμείνει ότι διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της στις ανακριτικές αρχές, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει για τις προθέσεις του, καθώς αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

 

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών αλλά και πλημμέληματικών κατηγοριών, στο υπόμνημά του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων.

 

 

Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων

 

Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων